واژه ناسیونالیسم، از دو بخش «ناسیون»(Nation) به مینوی(معنای) ملت و پسوند « ایسم»، تشکیل شده است. ... واژه ناسیونالیسم، از دو بخش «ناسیون»(Nation) به مینوی(معنای) ملت و پسوند « ایسم»، تشکیل شده است. ناسیونالیسم ایرانی اندیشه ناسیونالیسم یا«ملیگرایی» و «ملتگرایی»، در سادهترین تعریف، عبارت است از مکتب شناخت و پاسداری منافع ملی. چنان که برمیآید، آخشیج(عنصر)اصیل مکتب ناسیونالیسم(ملیگرایی، ملتگرایی،« ملت » است. و باید دانسته شود که بدون شناخت ملت، شناخت راستین ناسیونالیسم، امکان پذیر نیست.
ملت در شناخت راستین آن، عبارت است از رشته زنجیرۀ ناگسستنی، نسلهای گذشته،حال و آینده. البته باید توجه داشته باشیم که ملت، یک مقوله تاریخی قائم به خود میباشد که در بستر دگرگشت حیاتی و اجتماعی، شکل گرفته و روبه تکامل است. در مکتب ناسیونالیسم، ملت به عنوان یک موجود زنده است که به مانند هر جاندار دیگر دارای قوانین ویژۀ زیستی خود میباشد. با در نظر گرفتن این اصل، میتوان گفت که ناسیونالیسم، عبارت است از آیین شناخت قوانین زندگی ملت و فلسفه نگاهبانی از موجودیت آن. یا به گفته دیگر، آیین نگاهبانی از منافع ملی.
در کوتاه سخن میتوان گفت که ناسیونالیسم به گونه یک جهانبینی، محک و ترازوی سنجش ارزشها و مفهومهای اجتماعی و نشاندهنده نیک و بد همه رخدادهای جهان است.
سلام مرسی از اینکه این همه زحمت میکشید و ممنون از سایت خوبتون
6518